Verhalen

Is het je weleens opgevallen dat Buytenhout uit veel water bestaat? Er zijn een aantal grote plassen, vaarten en veel sloten. Prisca Visser vertelt je in deze blog over het water én neemt je mee naar de leukste plekjes langs het water.

Afbeelding

De Nieuwe Driemanspolder heeft een paar jaar na het ontstaan voor natuurliefhebbers al heel wat te bieden. Voor de opmerkzame wandelaar is het mogelijk om een bijzonder dier te zien. Je moet er een beetje geluk bij hebben, maar je kunt er een hermelijn spotten.

Afbeelding

Nathalie is dol op verstopte mooie plekjes en laat jullie via haar blogs graag kennis maken met deze voor velen onontdekte pareltjes. Ze wandelt regelmatig met haar hondje May door Buytenhout.

Afbeelding

Lijkt het jou leuk om met enige regelmaat een verhaal te schrijven voor Buytenhout.nl? We zijn op zoek naar verschillende schrijvers en content makers, lees vlug verder en meld je aan.

Afbeelding

Staatsbosbeheer organiseert op zondag 29 januari en zaterdag 4 februari informatiebijeenkomsten in Buytenhout over het te maken toekomstperspectief voor dit gebied. De bijeenkomsten zijn voor iedereen die het gebied Buytenhout een warm hart toedraagt en benieuwd is naar de toekomstige inrichting van dit gebied.

Afbeelding

Ja, we hebben hier burchten! In Buytenhout staan sinds december 2022 drie heuse bijenburchten. In deze burchten kunnen veel soorten wilde bijen een nest bouwen om hun eitjes te leggen. Inmiddels zijn de eerste bewoners van de bijenburchten al gespot!

Afbeelding

De Nieuwe Driemanspolder heeft een piepjong voedselbuurtbos, een eetbaar bos voor mens en dier van 2,7 hectare groot, net aangeplant! We spreken de initiatiefnemers Klaartje Jaspers en Astrid van Beek over hun plannen en dromen voor deze bijzondere plek.

Afbeelding

In de Delftse Hout, tussen Nootdorp en Delft, is een prachtig kleinschalig wandelgebied gelegen; De Nootdorpse plassen. Geen grote vijvers maar kleine plasjes omgeven door rietkragen, oude knotwilgen en met centraal gelegen het restaurant Het Rieten Dak.

Afbeelding

Deze bijzondere natuurtuin in het Westerpark bestaat ondertussen al ruim 42 jaar en is aangelegd door de Gemeente Zoetermeer. De tuin laat een variatie zien van landschappen die vroeger veel voorkomend waren hier in de omgeving. Een ware groene parel die wordt onderhouden door vrijwilligers.

Afbeelding