Annet de Jong lezing over Biodiversiteit in de Stad

De Annet de Jong lezing – drie jaar niet gehouden vanwege corona – is een initiatief van de natuurverenigingen in Zoetermeer (VNWZ, KNNV, IVN) en de gemeente Zoetermeer. Annet de Jong was een gedreven natuurmedewerkster van de gemeente, die in juli 2014 omkwam bij de ramp met de MH17.

Menno Schilthuizen is hoogleraar ecologie in Leiden, actief bij Naturalis en auteur van het boek Darwin in de Stad.
De presentatie van Menno Schilthuizen is tevens de aftrap van een groot biodiversiteitsonderzoek in de Natuurtuin dat plaats vindt tussen 21 en 25 augustus 2023. Het project wordt georganiseerd door de Natuurtuin en Naturalis en gesponsord door de gemeente Zoetermeer.
Menno Schilthuizen organiseert al vele jaren met zijn bedrijf Taxon Expeditions wetenschappelijke expedities, waaraan ook niet-biologen kunnen meedoen. Taxon Expeditions exploreert wilde gebieden in Borneo, Montenegro, Italië en Panama, maar gaat ook al vijf jaar iedere zomer met buurtbewoners op ontdekkingsreis in de Amsterdamse natuur, waar tijdens zo’n biodiversiteits onderzoek zelfs een nieuwe soort gevonden. Dit jaar doet het ‘wetenschappelijk reisbureau’ dus Zoetermeer aan.

Als u nu al enthousiast bent, kunt u zich opgeven om aan het onderzoek mee te doen via de website van de Natuurtuin Zoetermeer. Deelnemen kan op alle dagen van 21 – 25 augustus, maar één dag of enkele dagen kan ook.

Begin datum
25 mei 2023, 20:00
Einddatum
25 mei 2023, 21:30
Waar
Zoetermeer

Kosten
Gratis
Meer informatie
Locatie: Raadszaal van het Stadhuis, Engelandlaan 502, Zoetermeer.
Toegang: Gratis met thee en koffie
Aanmelden: Niet nodig