Bieslanddagen

Kom op 3 en 4 september naar de Bieslanddagen. Op verschillende locaties in het Delftse hout, het Bieslandse bos, de Bieslandse polder en Klein Delfgauw kan jong en oud genieten van vele activiteiten.

WATERPRET

Kom naar surf en sup club Plané. Gelegen op ‘t eiland in het Delftse Hout kun je er genieten met een hapje en een drankje aan het water, terwijl je geniet van Djembé muziek. De surf simulator staat voor je klaar om op ’t eiland een surfervaring te krijgen. Heb je zin in een ontspannen tochtje op het water? Dan kun je er kanoën met begeleiding van scouting Willem de Zwijger.

Waar: Op ’t eiland Delftse Hout
Locatie: Surf & Sup club Plané 

 

VAN GROND TOT MOND

Op de biologische dynamische boerderij van Hoeve Biesland, beleef, ontdek en leer je meer over het boerderijleven. De reis begint bij de grond en eindigt in je mond. Wat hebben een koeienvlaai, beestjes in de bodem, weidevogels en een glas verse melk met elkaar te maken? Bezoek Hoeve Biesland en ervaar hoe dit alles onlosmakelijk met elkaar vervlochten is.

Waar: Bieslandse polder
Locatie: Hoeve Biesland

 

NATUUR EN DUURZAAMHEID

Ontdek, leer en beleef alles over de natuur en duurzaamheid bij de Papaver. Er zijn activiteiten voor jong en oud! Bekijk een natuurvoorstelling, doe mee aan een afvalspel, volg een natuur fotografie workshop of leer je eigen kruidenkaas maken. Kinderen kunnen deze dag het leven in de slootjes ontdekken en klauteren in de boom samen met Boombaard klimmen.

Waar: Korftlaan, Delftse Hout
Locatie: Duurzaamheidscentrum de Papaver

 

OOGSTFEEST

Kom naar ons jaarlijks oogstfeest. Waar we voor staan? ‘Gezondheid’ in de breedste zin van het woord. Door bij voorbeeld jouw eigen groenten te oogsten in onze zelfoogsttuin beweeg je en eet je vitaal voedsel en dat draagt bij aan jouw gezonde leefstijl. Er zijn diverse workshops rondom dit thema, er is een buitenbioscoop en je kunt vanuit de buitenoven verse pizza eten.

Waar: Hertenkamp
Locatie: Stadstuinderij BuitenLeeft

 

WILDE DIEREN

Wildopvang Zuid-Holland vangt jaarlijks meer dan 4.000 dieren op uit het wild die ziek, gewond of verweesd zijn geraakt. Omdat de dieren angstig zijn voor mensen is de opvang normaal gesproken gesloten voor publiek. Tijdens de Bieslanddagen zetten zij de deur wél voor je open en kun je zelf egels, hazen en konijnen en allerlei soorten vogels zien.

Waar: Korftlaan, Delftse Hout
Locatie: Wildopvang Zuid Holland

 

NATUURVOORSTELLING ‘DE SUITE VAN HET WAKEN’

Kom in het Amfitheater genieten van een beeldende natuurvoorstelling ‘De suite van het waken’. Een poëtisch stuk over negen jongeren in de schemerfase tussen waken en slapen, tussen kind en volwassen zijn. Ze hebben afgesproken bij de vijver, waar ze de hele nacht zullen opblijven tot ze de zon zien opkomen. Om wakker te blijven, vertellen ze elkaar verhalen, dragen gedichten voor en verlangen naar een lief. Als publiek krijg je die rest van de wereld wel mee in de vorm van bijzondere figuren die hun eigen activiteit hebben op deze bijzondere plek middenin de natuur.

Waar: Bieslandse bos
Locatie: Amfitheater

 

VERHALENPADEN

Wandel met het hele gezien door Speelbush Biesland en door de Bieslandse bovenpolder en geniet van natuurverhalen. In het speelbos is een route met deurtjes en gedichtjes (incl. audio). Onderweg kom je verhalen vertellers tegen welke zijn geïnspireerd door natuur.

Waar: Bieslandse bos & Bieslandse polder
Locatie: Speelbush Biesland & Bieslandse bovenpolder

 

DE HALVE MOLEN

De halve molen is niet te missen in de polder. Hier kun je tijdens de Bieslanddagen veel leren over het wilde dieren leven in de polder. Jong en oud kunnen alle vragen stellen aan de imker over de bijen, je kunt er meer leren over het wildbeheer terwijl je een stukje ganzenlever proeft. Ook is er een antiekmarkt en kunnen kinderen polsstokspringen.

Waar: Bieslandse polder
Locatie: De halve molen

 

ONTSPANNEN & ONTHAASTEN

Wanneer je over de Bieslandseweg wandelt, kijk je uit over de polder. Een prachtig open landschap waar je het Stiltegoed al ziet liggen. Laat de drukte van alle dag even achter je. Kom ontspannen en onthaasten in Stiltegoed. Er zijn diverse verstillende activiteiten om te zorgen voor jezelf én de natuur.

Waar: Bieslandse polder
Locatie: Stiltegoed

 

ONTDEK EN SCHARRELTUIN

Je zintuigen voelen, vuurtje maken, blote voetenpad en lekker rondscharrelen en in de ontdek en scharreltuin van kinderopvang ZON. Hier kunnen kinderen t/m 12 jaar heerlijk ravotten met dat wat de natuur te bieden heeft. Er staat een stormbaan in de tuin, er is een theatervoorstelling en de kinderen kunnen zelf popcorn maken.

Waar: Delftse Hout
Locatie: ZON kinderopvang

 

BUYTEN MARKT

Op een prachtige locatie grenzend aan het weiland, waar koeien grazen en vele vogelsoorten, vind je de Buytenmarkt aan het einde van de Korftlaan. Hier vind je allemaal lokale producten. Plof neer op strobalen en geniet van een drankje en heerlijke crêpes van de Crêpe Estafette. Naast de Buytenmarkt kun zijn er ook diverse creatievelingen uit de buurt met hun eigen natuurcreaties.

Waar: Kortlaan, Delftse Hout

 

KINDERTUINEN

Kom naar Kindertuinen de Sleutelbloem en ontdek de tuin met een speurtocht. Welke groenten en bloemen groeien er allemaal in de tuin? Kun jij ze herkennen? Kinderen zien op deze manier dat de groenten uit de supermarkt niet uit een fabriek komen maar ontstaan uit een klein zaadje en dan opgroeien tot mooie planten. En het is zo lekker om je eigen groenten op te kunnen eten!

Waar: Korftlaan, Delftse Hout
Locatie: Kindertuinen de Sleutelbloem

 

OP PAD MET DE BOSWACHTER

Verstopt in het Bieslandse bos is een prachtig meertje te vinden. Laat je meevoeren in de podcast met boswachter Lisa en Femke, hoe beleven zij de natuur? Volg de panelen en krijg een privé-excursie voor jou, vrienden en familie. Voor de kinderen zijn er leuke activiteiten aan gekoppeld. Kom ook naar onze Edukar en ga in gesprek met één van de boswachters.

Waar: Bieslandse bos

 

BOUW MEE AAN HET BIESLAND BIJENHOTEL

De Delftse Natuurwacht is een gezellige club voor jongeren tussen 8 en 18 die graag op avontuur gaan in de natuur! Op zondag 4 september bouwen we een bijzonder bijenhotel voor de Bieslandse polder. Iedereen kan helpen bouwen. Doe je mee? Kom langs in onze Natuurschuur achter de Papaver. Dan kun je ook gelijk zien wat er allemaal te doen is bij de Natuurwacht. Wie weet is het wat voor jou?

Waar: Korftlaan, Delftse Hout
Locatie: Delftse Natuurwacht

 

KLEIN DELFGAUW

Kom naar klein Delfgauw en geniet van een hapje en een drankje bij Rode Rozen en Tortilla’s en Petit Du-midi. Zoals altijd tijdens de Bieslanddagen kun je door Klein Delfgauw rond dwalen tussen de brocante markt.

Waar: Klein Delfgauw
Locatie: Du-midi

 

Begin datum
03 september 2022, 12:00

 

Einddatum
04 september 2022, 17:00

 

Waar: Op verschillende locaties in Delftse Hout, het Bieslandse bos, de Bieslandse polder en Klein Delfgauw.
Kosten
Gratis