Bijen. Ontdek het leven van deze onmisbare diertjes.

Zoem, zoem … daar gaat een bij: zo’n geel-zwart gestreept insect, dat van bloem naar bloem vliegt. Maar wat weet je eigenlijk van deze dieren? Bij de meeste mensen is vooral de honingbij bekend, maar er zijn veel andere soorten bijen, in Nederland alleen al meer dan 350. Ook hommels behoren tot de familie van de bijen.

Bijen leven van stuifmeel en nectar van planten en zijn onmisbaar voor de bestuiving. Een groot deel van ons voedsel is afhankelijk van de bestuiving door bijen. Zonder bijen geen aardbeien, appels en heel veel ander voedsel.

In de expo ‘Bijen’ kan je ontdekken hoe (wilde) bijen in Nederland leven, wat ze nodig hebben en hoe wij bijen kunnen helpen om te overleven. Alles is prachtig vormgegeven met veel interactieve onderdelen zoals filmpjes en klepjes. Er is veel aandacht voor de wilde bijen, maar ook voor de honingbij. In een grote bijenkast kan je kennis maken met het bijzondere leven van de honingbij.

De expo is gratis te bezoeken van 10 april tot 5 september 2022 tijdens de openingstijden van De Papaver. De expo is leuk voor alle leeftijden.

De exposities in De Papaver zijn gratis te bezoeken en wisselen twee tot drie keer per jaar.

Begin datum
10 april 2022, 10:00

Einddatum
05 september 2022, 17:00