Biodiversiteitsonderzoek in Zoetermeer

Van 21 tot en met 25 augustus organiseert de Natuurtuin, in samenwerking met Taxon Expeditions, het project Biodiversiteit in de Stad. Het is de bedoeling dat inwoners van Zoetermeer zelf actief meedoen met het inventariseren van de biodiversiteit in hun stad. Het resultaat zal zijn dat deze ‘burgerwetenschappers’ (citizen scientists) meer weten over de natuur in hun directe omgeving. De locaties zijn de Natuurtuin en het Westerpark en we verwachten vooral deelname van de bewoners uit de aangrenzende wijk. De gemeente Zoetermeer en Fonds 1818 ondersteunen dit initiatief van harte en met subsidie. Taxon richt zich vooral op insecten en andere kleine beestjes.

De organisatie is in handen van Prof Menno Schilthuizen die op 25 mei op het Stadhuis de Annet de Jong lezing gehouden heeft over Biodiversiteit in de Stad. Menno Schilthuizen organiseert al vele jaren met zijn bedrijf Taxon Expeditions wetenschappelijke expedities, waaraan ook niet-biologen kunnen meedoen. Taxon Expeditions exploreert wilde gebieden in Borneo, Montenegro, Italië en Panama, maar gaat ook al vijf jaar iedere zomer met buurtbewoners op ontdekkingsreis in de Amsterdamse natuur, waar tijdens zo’n biodiversiteits onderzoek zelfs twee nieuwe soorten gevonden zijn.
Dit jaar doet het ‘wetenschappelijk reisbureau’ Zoetermeer aan.

Bekijk het hele programma. Wil je meedoen? Geef je dan op via deze link. Deelnemen kan de hele week, maar één dag of enkele dagen kan ook.

Vragen? Mail dan naar info@vriendennatuurtuinzoetermeer.nl

Afbeelding
Link boven bij en Bloem en dan de tekst: Doe mee biodiversiteitsonderzoek natuurtuin Zoetermeer 21-25 augustus 2023
Begin datum
21 augustus 2023, 00:00
Einddatum
25 augustus 2023, 00:00
Waar
Gemeente Zoetermeer

Natuur- en Landschappentuin Zoetermeer

Turfberg, 2716 DZ Zoetermeer

Kosten
Gratis
Meer informatie
Programma: vriendennatuurtuinzoetermeer.nl
Aanmelden: vriendennatuurtuinzoetermeer.nl/biodiversiteit