Boeren Bios – Food Film Fest

Op maandagavond 27 november vertonen we de Australische documentaire ‘Together we Grow’ bij Hoeve Biesland. Deze documentaire is een kort, maar krachtig portret van een gemeenschapsproject in Nieuw-Zeeland waar gezaaid, geoogst, gekookt, genaaid, gerepareerd, gedeeld en gegroeid wordt.

Na de documentaire gaan we met elkaar in gesprek over hoe ook Hoeve Biesland op allerlei manieren aan herstel en groei van mens & natuur bijdraagt. We doen dit heel toepasselijk in de prachtige kantine van onze biologische zorgboerderij.

Deze filmavond organiseren we samen met Rachelle Eerhart die vanuit haar eenmanszaak Pleidooi voor Plek onderzoek doet naar wat zij ‘levende plekken’ noemt. Dat zijn plekken waar van alles gebeurt, waar mens & natuur de ruimte krijgen en er mogen zijn, waar het vitaal aanvoelt. Plekken die een aantrekkingskracht uitoefenen op mensen omdat ze er iets vinden dat in de rest van de samenleving steeds vaker ontbreekt.

Over Hoeve Biesland zegt Rachelle: “Hoeve Biesland is niet alleen een plek waar in harmonie met de natuur voedsel geproduceerd wordt, het is ook een plek waar mensen werken en leven. Een rijk ecosysteem waarin mens, dier en natuur allemaal een rol vervullen. Waar mensen nuttig werk, een fijne plek voor hun boodschappen en een fijne invulling van hun vrije middag vinden. Een plek waar veel mensen graag komen omdat ze er iets vinden dat hen helpt of voedt. Ik denk dat er meer van dit soort plekken, dit soort oases, nodig zijn!”

Rachelle zal een inleiding bij de documentaire verzorgen en erna gaan we met elkaar in gesprek over wat we gezien hebben en hoe dit raakt aan wat Hoeve Biesland doet. Welkom!

De filmavond is gratis toegankelijk, wel fijn als je je hier even aanmeldt.

De trailer van ‘Together we Grow’ vind je hier. Deze filmvertoning is onderdeel van het Food Film Fest van Voedsel Anders. Tijdens dit festival dat duurt van 10 november t/m 10 december worden vijf films over voedseltransitie gratis ter beschikking gesteld aan mensen die er een vertoning van organiseren.

Begin datum
27 november 2023, 19:15
Einddatum
27 november 2023, 21:30

Bieslandseweg 1, 2646 BM Delfgauw

Kosten
Gratis
Meer informatie
Aanmelden: via dit google formulier
Website: https://hoevebiesland.nl/event/boeren-bios-food-film-fest/