Brood Bak Workshop bij Hoeve Biesland

Heb je nog nooit een brood gebakken of ben je thuis al enthousiast aan de slag maar wil je meer leren over de techniek? Bij Hoeve Biesland krijg je als beginnend broodbakker een uniek inkijkje in onze biologische bakkerij.

Bakker Jan Bronswijk is een ware brood-autoriteit in de regio. Hij stond aan de wieg van de biologische bakkerij van Hoeve Biesland, en heeft voor deze workshop alle tips op een rijtje gezet.

‘Gist is een levend organisme die koolhydraten opneemt en energie (warmte), koolzuurgas en alcohol afstaat. Bij broodbereiding is vooral het koolzuurgas van belang, dat gebruiken wij om het deeg luchtig te laten worden.’
Jan Bronswijk, bakker

 

Tijdens onze workshop komen alle essentiële aspecten van het broodbakken voorbij. Je krijgt niet zomaar een ‘recept’, maar je leert de hele wetenschap die schuilgaat achter brood bakken. Je leert over het graan, het gistingsproces, het kneden, het rijsproces, de invloed van deegtemperatuur en niet te vergeten het (af)bakken zelf. Je steekt je handen uit de mouwen, en terwijl je bezig bent geeft Jan verdiepende uitleg.

Afbeelding
kneden

 

Datum en inschrijven

Je schrijft je in door dit product aan te schaffen via de webshop van Hoeve Biesland. Nadat je dit hebt gedaan ontvang je van ons binnen 1 werkdag een e-mail met een bevestiging en een routebeschrijving.

Meer informatie over de workshop op Facebook en via de webshop

Begin datum
29 oktober 2022, 10:30
Einddatum
29 oktober 2022, 16:00