Brood Bak Workshop bij Hoeve Biesland

Wil je het hele brood-bak-proces leren begrijpen en beheersen? Heb je nog nooit een brood gebakken of ben je thuis al enthousiast aan de slag maar wil je meer leren over de techniek? Bij Hoeve Biesland krijg je als beginnend broodbakker een uniek inkijkje in onze biologische bakkerij. Bakker Jan Bronswijk is een ware brood-autoriteit in de regio. Hij stond aan de wieg van de biologische bakkerij van Hoeve Biesland, en heeft voor deze workshop alle tips op een rijtje gezet.

Tijdens onze workshop komen alle essentiële aspecten van het broodbakken voorbij. Je krijgt niet zomaar een ‘recept’, maar je leert de hele wetenschap die schuilgaat achter brood bakken. Je leert over het graan, het gistingsproces, het kneden, het rijsproces, de invloed van deegtemperatuur en niet te vergeten het (af)bakken zelf. Je steekt je handen uit de mouwen, en terwijl je bezig bent geeft Jan verdiepende uitleg.

We starten ‘s ochtend om 10.30 met een kopje koffie, thee of een heerlijke cappuccino met onze eigen melk. We krijgen ‘s middags een boerenlunch, die eten we in de kantine met uitzicht op onze weilanden. Om 16.00 zijn we uitgepakt, en ga jij met een grote tas stokbrood en een berg kennis naar huis!

Schrijf je hier in voor de brood bak workshop

‘Gist is een levend organisme die koolhydraten opneemt en energie (warmte), koolzuurgas en alcohol afstaat. Bij broodbereiding is vooral het koolzuurgas van belang, dat gebruiken wij om het deeg luchtig te laten worden.’
Jan Bronswijk, bakker

Begin datum
30 september 2023, 10:30
Einddatum
30 september 2023, 16:00
Hoeve Biesland

Bieslandseweg 1, 2646 BM Delfgauw

Kosten
100 euro
Meer informatie
Meer informatie: Hoeve Biesland
Contact: info@hoevebiesland.nl
Aantal deelnemers: 10