De Kerstballentocht

Duurzaamheidscentrum De Papaver organiseert ook dit jaar weer een Kerstballentocht. Deze traditionele speurtocht door de Delftse Hout beleeft dit jaar z’n 36ste editie en kan gedaan worden van 17 december 2021 t/m 8 januari 2022.

Download hier het vragenformulier van de Kerstballentocht

Thema Circulair
Het thema van de kerstballentocht is ‘circulair’, in lijn met de huidige expositie van De Papaver: Sanne gaat circulair. Op een speelse wijze maken kinderen kennis met het hergebruik, composteren en het scheiden van afval. 

Al 36 jaar dezelfde ballen
Om de tocht duurzamer te maken, heeft De Papaver besloten om dit jaar geen boekje meer uit te geven. Een deel van het boekje is nu online te vinden. Dit betekent minder drukwerk en minder papier. Ook de kerstballen zijn duurzaam. Ze worden dit jaar al voor de 36e keer gebruikt!

Hoe werkt het?
De Kerstballentocht is een speurtocht, naar je raadt het al, kerstballen! In De Delftse Hout zijn 30 kerstballen verstopt. Op de kerstbal staan 3 keuze-antwoorden. Lees de bijbehorende vraag, kies het goede antwoord en schrijf de letter(s) die voor dit antwoord staat (staan) op het antwoordformulier. De letters vormen samen een zin.

Kans maken op een prijs
Ben je tussen de 6 en 12 jaar en wil je kans maken op een prijs? Bedenk dan een origineel tweede deel van de zin. Stop het formulier in de brievenbus van De Papaver. Of maak een scan en mail die naar receptie@papaverdelft.nl. De prijsuitreiking vindt plaats in januari 2023.

Waar vind ik het formulier?
Het vragenformulier kun je downloaden op de website van De Papaver. Het antwoordformulier kun je ophalen bij locaties langs de route: De Papaver, Het Rieten Dak of KnusZijn de antwoordformulieren op, dan kun je ze hier downloaden. De speurtocht is 4 km en duurt ongeveer 1,5 uur.

De Kerstballentocht is mede mogelijk gemaakt dankzij hulp en financiële bijdrages van: Groen Doet Goed-provincie Zuid-Holland, Delftse Natuurwacht en de restaurants De Schaapskooi, Het Rieten Dak en Knus.

Begin datum
17 december 2022, 10:00
Einddatum
08 januari 2023, 17:00
Waar

De vragenboekjes en antwoordformulieren zijn gratis af te halen bij De Papaver, Stadsboerderij BuytenDelft, De Schaapskooi, Het Rieten Dak en Knus.