Hazen en konijnen

Ergens in Buytenhout hazen of konijnen zien rennen? Natuurlijk Delfland, de regionale afdeling van de natuurvereniging KNVV, wil graag de bijzonderheden horen. Tot aan het eind van het jaar werkt de club aan een inventarisatie van deze dieren in het kader van het jaarthema Maaien en Zaaien.

Hazen en konijnen zijn erg goed in het eten van graslanden. Zij maaien deze op een natuurlijk manier. Ze eten deels dezelfde planten, maar wonen in heel verschillende gebieden. Ze hebben door hun levenswijze een goede invloed op de diversiteit van planten en de biotoop waar ze leven.

Meld waarnemingen van deze dieren met datum, met een zo nauwkeurige mogelijke plek en het liefst met een foto via het mailadres natuurlijkdelfland@knnv.nl.

Lezing en fietstocht

Natuurlijk Delfland houdt maandagavond 13 december een digitale lezing via Zoom over hazen en konijnen. Daarin gaat het onder meer over de overeenkomsten en verschillen tussen hazen en konijnen. Waarom staan ze op de rode lijst van bedreigde dieren? Wat kunnen we doen om weer een gezonde stand te krijgen? De lezing is van 20 tot 21 uur.

Vrijdag 17 december is er gelegenheid om de dieren in het veld te zien, Dan wordt in de ochtend een fietstocht door de polder gehouden om hazen en konijnen te kunnen waarnemen. Het vertrek is om 9 uur ’s morgens in Delft. Verzamelen op de Wezelstraat 38. Neem je camera, verrekijker, drinken en mondkapje mee.

Aanmelden is voor beide activiteiten noodzakelijk. Dat kan per e-mail: medewerkernatuurlijkDelfland@gmail.com