Landelijke opschoondag

Tijdens de Landelijke Opschoondag slaat heel Nederland de handen ineen om zwerfafval op te ruimen. Van bedrijven tot sportclubs en van scholen tot gezinnen: iedereen kan meedoen aan de Landelijke Opschoondag!

Deze dag vindt ieder jaar eind maart plaats, een frisse en schone start van de lente! De Landelijke Opschoondag wordt georganiseerd door Nederland Schoon en de Plastic Soup Foundation en in Delft uitgevoerd door De Papaver.

Bij De Papaver kun je gratis allerlei opruimmaterialen lenen om je buurt schoon te maken. Er zijn afvalgrijpers, afvalzakhouders, schepnetten en spandoeken te leen. Meld je hiervoor aan via het inschrijfformulier én bij Nederland Schoon (zij houden bij hoeveel mensen in Nederland in totaal meedoen).

Je kunt er ook voor kiezen om niet een eigen actie te organiseren, maar je aan te sluiten bij een opruimactie. Dit jaar organiseren de Delftse Natuurwacht en De Papaver twee acties waar jij aan mee kunt doen. Actie 1: opruimen van het Delftse Hout. Start om 10.00 bij De Papaver, Korftlaan 6. Actie 2: opruimen in Voorhof. Start om 13.00 aan de Vulcanusweg 309. Meld je ook voor deze acties aan via het inschrijfformulier.