Persoonlijke Ontwikkeling in het Ritme van de Natuur

Sta je open voor persoonlijke groei? Wil je groeien als mens en aandacht geven aan je eigen ritme en het ritme van de natuur? Doe dan mee en gun jezelf de tijd en rust om je te laten inspireren.

In ons programma houden we ons bezig met de kenmerken van de seizoenen in de natuur en spiegelen we deze aan ons innerlijk beleven. Net als de planten en de dieren zijn wij onderdeel van de natuur én hebben we onze eigen natuur.

Merk jij ook dat je je in de zomer veelal energieker voelt dan in de donkere dagen van de winter? En dat je in de winter meer behoefte hebt om naar binnen te keren dan in de zomer? Of ben je hier (nog) niet mee bezig? Dit is nog maar één voorbeeld van hoe we kunnen spiegelen aan de natuur. Er is zo veel meer! Daar werken we mee in dit programma. Vier keer per jaar de bewustwording en opmerkzaamheid van wat er in jou en om je heen gebeurt, draagt al bij aan de beleving van je innerlijke wereld.

Zo beginnen we in de lente bijeenkomst met het letterlijk en figuurlijk zaaien van een intentie. De ontwikkeling en groei van dit zaaigoed volgen we door de zomer, herfst en winter heen. Waarbij we steeds de kenmerken van de seizoenen blijven spiegelen aan de ontwikkeling in onszelf.

Elke bijeenkomst beginnen we met het delen van de ervaringen van de afgelopen periode. Met behulp van oefeningen en geleid meditatie en bespiegelende vragen bereiden we ons voor op het volgende seizoen.

Jaarprogramma 

Lente zondag 20 maart 10:30 – 14:30

Zomer zondag 12 juni 10:30 – 14:30

Herfst zondag 11 sept 10:30 – 14:30

Winter zondag 20 nov 10:30 – 14:30