Workshop luxe broodrecepten bij Hoeve Biesland

Geniet van broodrecepten uit alle windstreken, maar wel gewoon lekker gebakken in je eigen oven thuis. Veel enthousiaste hobby bakkers ervaren dat het lastig is een 100% spelt brood te maken. Dit is verleden tijd met Bakker Jan’s tips en tricks voor het bakker van speltbrood.

Daarnaast ga je aan de slag met het koken van room zonder additieven. Hiervan maak je prachtig briochedeeg dat je goed leert kneden. We durven wel al te voorspellen dat dit brood niet oud gaat worden, want het is om je vingers bij af te likken!

Dan nog de Foccacia. Een alledaags Italiaans brood dat in de jaren een cultstatus heeft verworven. Je gaat ze maken in een taartpan. Een neutrale en een hartig belegde foccacia. Reken maar dat je thuis komt met een waanzinnig resultaat!

Bakker Jan Bronswijk is een ware brood-autoriteit in de regio. Hij stond aan de wieg van de biologische bakkerij van Hoeve Biesland, en heeft voor deze workshop alle tips op een rijtje gezet.

‘Gist is een levend organisme die koolhydraten opneemt en energie (warmte), koolzuurgas en alcohol afstaat. Bij broodbereiding is vooral het koolzuurgas van belang, dat gebruiken wij om het deeg luchtig te laten worden.’
Jan Bronswijk, bakker
Tijdens onze workshop komen alle essentiële aspecten van het broodbakken voorbij. Je krijgt niet zomaar een ‘recept’, maar je leert de hele wetenschap die schuilgaat achter brood bakken. Je leert over het graan, het gistingsproces, het kneden, het rijsproces, de invloed van deegtemperatuur en niet te vergeten het (af)bakken zelf. Je steekt je handen uit de mouwen, en terwijl je bezig bent geeft Jan verdiepende uitleg.

Datum en inschrijven

Je schrijft je in door dit product aan te schaffen via de webshop van Hoeve Biesland. Nadat je dit hebt gedaan ontvang je van ons binnen 1 werkdag een e-mail met een bevestiging en een routebeschrijving.

11 feb 2023
18 feb 2023
25 feb 2023
11 maart 2023
18 maart 2023
Meer informatie over de workshop op Facebook en via de webshop

broodjes op bakplaten
Begin datum
11 februari 2023, 10:30
Einddatum
11 februari 2023, 16:00
Hoeve Biesland

Hoeve Biesland

Bieslandseweg 1, 2646 BM Delfgauw

Kosten
112,50 euro
Meer informatie
Website: Hoeve Biesland
Contact: info@hoevebiesland.nl
Aantal deelnemers: 10

Wildplukwandeling in de Delftse Hout
Lezing: Zestig jaar Vogelwacht in Delft en omstreken!