Herfstontdekkingstocht voor de jeugd

Zelf op pad: Op herfst & paddenstoelenjacht in de Hertenkamp. Tijdens een digitale speurtocht kan jij ontdekken en beleven wat voor moois de herfst ons te bieden heeft.

De speurtocht wordt begeleid door filmpjes van onze jeugdgidsen. Natuurlijk ga je op zoek naar paddenstoelen. In de Hertenkamp zijn plekken waar er veel te vinden zijn. Maar er is nog veel meer bijzonders te ontdekken tijdens de herfst in dit bos! Door wie of wat worden bijvoorbeeld al die gevallen blaadjes opgeruimd? En kun je iets moois maken van je vondsten?

Deze ‘do it Yourself (DIY)’ ontdektocht is speciaal voor gezinnen met kinderen tot ongeveer 12 jaar. Vanaf nu is hij weer beschikbaar. Maar let op: De YouTube filmpjes zijn moment opnames, paddenstoelen komen en gaan tijdens de natte herfst periode. Het kan dus zijn dat het er soms anders uit ziet dan in een filmpje. Gelukkig is er een hoop te ontdekken in het Hertenkamp. We zijn benieuwd naar wat jullie tegenkomen. Deel het vooral met ons via ivndelft@gmail.com

Hoe, wat waar

  • Neem zelf een klein (make-up) spiegeltje mee
  • Eventueel een loepje of vergrootglas.
  • Een tas om je herfstvondsten in te verzamelen is handig.
  • Laarzen zijn zeker handig
  • Hieronder een routekaartje van de Hertenkamp. Per gekleurde stip is er een YouTube filmpje met uitleg en tips van onze IVN jeugdgidsen.

Klik hier voor meer uitleg.