Winnaars fotowedstrijd #Buytenhout

De winnaars van de fotowedstrijd zijn bekend! De wedstrijd die was opgezet om de lancering van de nieuwe website te vieren had als opdracht: deel je mooiste foto van jouw favoriete plekje in #Buytenhout. Voor de drie winnaars zijn er leuke prijzen beschikbaar gesteld door ondernemers uit het gebied.

Het oordeel van de jury
De jury bestaande uit Hiske Hamminga (Buytenhout in Beeld), Pauline Schouwenburg (Hof van Delfland) en Marjolein Moeijes (Buytenhout.nl) heeft zich gebogen over de vele mooie inzendingen. “Leuk om te zien hoe mensen op hun eigen manieren genieten van Buytenhout en dit mooi in beeld weten te brengen. We hebben drie prachtige plaatjes geselecteerd als de winnende foto’s. Elk brengen ze een typisch stukje Buytenhout in beeld”.

“De foto’s brengen elk een typisch stukje Buytenhout in beeld”.
De eerste prijs gaat naar Bert Heemskerk met zijn landschapsfoto met daarin het bruggetje bij het Balijbos. “Je wordt middels deze foto echt de brug over gezogen” zei Hiske Hamminga. En Pauline schreef: Ontzettend mooie kleuren en vormen, het maakt de kijker nieuwsgierig naar wat zich daar achter die brug bevind.” De fotograaf Bert is vaak te vinden in Buytenhout onder andere voor zijn hardlooprondjes in elk jaargetijde. Op instagram zijn er meer van Bert zijn foto’s te bewonderen: @bertutus.

De tweede prijs gaat naar Marike Kras, zij fotografeerde een groep koeien in het weiland. Zelf geeft Marieke aan: “Ik houd zo van de polder. Liefst zo vroeg mogelijk, met mist, de stilte, de magie van het seizoen.” De jury schrijft “Dit schouwspel is net een schilderij, de Hollandse lucht komt mooi over en het landschap is erg herkenbaar. Daarbij is het ook leuk hoe de jong koeien nieuwsgierig kijken naar de fotograaf. De mist in de achtergrond van de foto creëert een idyllische sfeer!” Marike is vrijwillig boswachter bij Natuurmonumenten en deelt veel over haar wandelingen via @marikewandelt.

De derde prijs gaat naar Roel van der Beek. Dit dromerige tafereel nodigt enorm uit om te gaan wandelen! De jury schrijft: “Complimenten voor de techniek van de fotograaf. De foto heeft een enorme zachtheid over zich heen wat zorgt voor een dromigerige sfeer. Het licht op de foto schijnt prachtig op de bomen en de witte bloemen zorgen voor een hemelse sfeer.” Roel vertelt “Ik wandel heel veel in dit prachtige natuurgebied. Ik neem altijd mijn camera mee en steeds ontdek ik weer nieuwe plekken.” Meer van Roel zijn prachtige werk is te bewonderen op @roelvanderbeek.

Dank en felicitaties
Gefeliciteerd aan de winnaars: Bert Heemskerk, Marike Kras en Roel van der Beek! Dank aan Knus, Hoeve Biesland en de Schaapskooi voor het beschikbaar stellen van de prijzen. Daarnaast dank aan de juryleden voor het meekijken en jureren. Maar voornamelijk dank aan alle deelnemers voor het delen van jullie inzendingen met passie voor Buytenhout!

Ga jij nog op stap met de camera in Buytenhout? Je kunt Buytenhout.nl altijd taggen op instagram of facebook, of je mailt ons op info@buytenhout.nl en mogelijk zie je jouw foto’s dan terug op onze kanalen.