De Buytenhoutse Park & Polder wandelroute – 6,7 km

Jonge natuur en een park wat in de jaren zeventig aangelegd is. Deze Park & Polder wandelroute laat zien dat Buytenhout een gevarieerd aanbod heeft in natuurgebieden.

Westerpark

Het Westerpark is een groot park wat de vrije hand heeft gekregen om zich te ontwikkelen tot een heus natuurgebied. Afwisselend voert de route door bossen, langs velden waar het Drentse heideschaap graast en over nevelige waterpartijen.

TIP: Bezoek de Natuurtuin 

In het hart van het Westerpark ligt op een eilandje de natuurtuin. Deze is vrij toegankelijk te bezoeken en is een mooie aanvulling op de wandelroute. Via een kleine ophaalbrug wandel je de tuin in. In het miniatuur zijn hier landschappen nagemaakt zoals de polder er vroeger uitgezien moet hebben. Een moeras, akkers en windmolens die het water rond malen. Via een verhoogd vlonderpad loop je door de toppen van het griend.

Vogels kijken in de Nieuwe Driemanspolder

Na het Westerpark duik je de Nieuwe Driemanspolder in. Deze polder is nog maar enkele jaren geleden veranderd is een paradijsje voor vogels en waterdieren. De waterbekkens zijn tegelijkertijd een opvang voor overtollig regenwater. Neem vooral je verrekijker mee!

Uitrusten bij Hofstede Meerzigt

Moe van alle indrukken? Ga zeker langs bij Hofstede Meerzigt voor een verkwikkende lunch. Laat je in de watten leggen door het vriendelijke personeel en geniet van de prachtige creaties die op je bord verschijnen.

 

Om deze route te lopen volg je de knooppunten 55 – 52 – 6 – 7 – 5 – 55

 

Meer lezen over het Westerpark en de Natuurtuin?
Lees hier de ervaringen van onze reporter: