Fietsroute – 20 km. Trappen langs vaarten en waterplassen route

De ‘Trappen langs vaarten en waterplassen’ is een fietsroute die je langs de mooiste waterpartijen in Buytenhout voert. Fiets over de kenmerkende witte bruggetjes en geniet onderweg van het rijke waterleven.

Delft

De fietsroute begint bij station Delft, ideaal als je met de trein komt. Na een stuk door de gezellige binnenstad sta je voor je het weet in het groene buitengebied van Buytenhout. Een alternatief startpunt is de P3 Delftse Hout. Je start dan vlak naast de parkeerplaats met routenummer 3. Hou er rekening mee dat als je dan door Delft fietst de nummers 51 en 52 over kunt slaan, al is het een aanrader om ook de binnenstad van Delft te bekijken!

Grote Plas & Dobbe Plas

Twee grote plassen waar de fietsroute langs gaat. Het water ziet er ieder seizoen weer anders uit. Bij stevige vorst willen de plassen nog wel eens dichtvriezen waardoor er geschaatst kan worden. In de zomer lenen de strandjes zich ervoor om even uit te rusten en pootje te baden in het heldere water. De route voert je over witte bruggen die de smalle vaarten in het gebied met elkaar verbinden.

Kom tot rust in de Balij

Het contrast kan niet groter zijn als je na Nootdorp in de Balij terechtkomt. Hier hebben de fluitende vogels de overhand boven de stadse drukte. Halverweg is een maanvormige plas aangelegd waar veel vogels te zien zijn. Rust uit op het bankje vlak bij het water.

Lunchen bij de Balije Tuin

Toe aan een verkwikkende maaltijd? Bij de Balije Tuin ben je aan het goede adres. De eigenaren hebben een fijne menukaart, hun gerechten worden gemaakt van biologische producten.

 

Om deze route te fietsen volg je de knooppunten
52-51-2-62-63-67-89-49-48-47-2-3-4-90-60-88-87-4-3-2-51-52