Fietsroute – 24 km. De Buytenhout Ronde route

In vierentwintig kilometer zoef je langs alle gebieden die onder Buytenhout vallen! De Ronde Buytenhout begint met de Grote en Dobbe plas, als vanzelf fiets je door het Bieslandse Bos, de Balij en steek je over naar het Westpark en het Buytenpark. Je kijkt om het hoekje bij de Nieuwe Driemanspolder en fietst weer terug langs het Wandelbos Laakweg om te eindigen waar je begon in het Delftse Hout.

Krekengebied, Bieslandse Bos en de Balij

De auto laat je achter op de P aan de Korftlaan. Fiets richting de Bieslandse Bovenmolen en start bij routenummer 3. De route brengt je achtereenvolgens over het Virulypad met het weidse uitzicht over de landerijen, door het dichte Bieslandse Bos naar de Balij.

Tip: Hoeve Biesland

Begin of eindig de route bij Hoeve Biesland. Hier haal je lekkere broodjes voor onderweg en kakelverse eitjes voor thuis. Je vindt in de boerderijwinkel ook groente, fruit en natuurlijk de lekkerste melk vers van de koe!

Westerpark, Buytenpark en de Nieuwe Driemanspolder

Over de snelweg heen beland je in het schitterende Westerpark. Hier is altijd wel iets te zien en te beleven. Heb je tijd genoeg, bezoek dan de natuurtuin die verborgen ligt in het hart van het park. Richting het Buytenpark passeer je een klein stukje van de Nieuwe Driemanspolder. Hier krijg je een indruk van het hele jonge natuurgebied wat nog volop in ontwikkeling is. Het Buytenpark is bijzonder omdat je op bij ieder stukje van de route zicht hebt op de stellage van Snowworld.

Nagenieten bij het Rieten Dak

Aan het einde van de route kun je een klein ommetje maken naar het Rieten Dak. Geloof ons maar, dat is zeker de extra meters waard! Met uitzicht over de vaart en de knusse witte bruggetjes is dit 1 van de mooiste terrassen in de omgeving.

 

Om deze route te fietsen volg je de knooppunten
3-4-87-88-60-90-4-3-2-13-12-10-11-44-43-31-32-45-44-11-46-47-48-49-89-67-3

 

Meer lezen over het de Buytenhout Ronde route?
Lees hier de ervaringen van onze reporter: