Wandelroute – 12,7 km. Station naar Station route

Buytenhout ligt tussen stedelijk gebied ingeklemd en is goed bereikbaar met het openbaar vervoer. Niets leukers dan van station naar station wandelen, dwars door groene natuurgebieden! Je begint bij station Delft om te eindigen bij het station van Zoetermeer.

Station Delft

Je gaat van start bij het moderne station van Delft. De route loopt door de oude binnenstad, langs de bekende Markt met het Stadshuis en Nieuwe Kerk. Gezellige straatjes met kleine winkels volgen elkaar op, voor je het weer wandel je zo het groen in van Buytenhout.

Off the road

De wandeling voert je door een weiland van de Bieslandse Bovenpolder naar het Krekengebied. Sommige stukken van het pad zijn wat onverhard, wat de natuurbeleving verhoogd. Het Krekengebied en de polder barst van de vogels en wilde dieren, met een beetje geluk zie je hazen of reeën!

Welverdiende pauze

Stoppen onderweg voor een verfrissende drank of een warme bak koffie kan bij Café du Midi en de Balije Tuin. Deze wandelroute loopt langs allebei de adressen! Eigen boterhammen eet je onderweg op 1 van de vele bankjes die je tegenkomt in het gebied.

 

Om deze route te lopen volg je de knooppunten
62-15-43-34-25-9-85-36-42-34-38-26-46-76-18