Duurzaamheidscentrum de Papaver

Duurzaamheidscentrum de Papaver heeft als missie om duurzaam denken en doen te stimuleren. Om dit te bereiken werkt de Papaver nauw samen met bedrijven, scholen, bewoners en overheden. Samen werken we concreet aan een duurzame, groene stad en omgeving.

De Papaver is een centrum waar ruimte is voor ontmoeting, duurzame voorbeelden, kennisdelen, groene werkgelegenheid, vrijwilligers(net)werk en ondernemerschap (bijvoorbeeld kringloopondernemen). Met educatieve en uitdagende activiteiten, seizoensexcursies voor kinderen, workshops en interactieve tentoonstellingen wil de Papaver bezoekers enthousiast maken voor duurzaamheid en hun leefomgeving. Daarnaast biedt het centrum een platform voor contacten en fora op het gebied van duurzaamheid.

Samen met de scholen en de natuur- en milieueducatie van de gemeente Den Haag wil de stichting nieuwe vormen van natuur- en milieueducatie ontwikkelen voor het primair onderwijs, het voortgezet onderwijs en de buitenschoolse opvang. Ook wil de stichting meer aandacht voor duurzaamheid.

Voor een leuk én educatief kinderfeestje kun je terecht bij de Papaver.
Kinderfeestjes en vakantieactiviteiten
Voor een leuk én educatief kinderfeestje kun je terecht bij de Papaver. Je hebt er bijvoorbeeld de mogelijkheid om de Delftse Hout te verkennen op een kompastocht. Bij het Slootje speuren ga je aan de slag met schepnetjes, veldkijkers en vergrootglazen of ga op een spannende vossentocht om deze sluwe beesten op het spoor te komen.

In de schoolvakanties zijn er vakantieactiviteiten in en om De Papaver. De activiteit heeft meestal te maken met de tentoonstelling die op dat moment in De Papaver te zien is.

Kruidentuin en Leer- en zintuigentuin
De Kruidentuin van de Papaver is ruim van opzet met een traditionele indeling in vakken. Hierin zijn de meest voorkomende kruiden bij elkaar gebracht. Je kunt in deze tuin kennismaken met planten die in de keuken, bij de bereiding van cosmetica worden gebruikt en homeopathie worden gebruikt.

De Leer- en zintuigentuin is een kruidentuin die verhoogd is aangelegd waar niet alleen kinderen, maar ook volwassenen en mensen met een mobiele of visuele handicap de kruiden kunnen voelen, ruiken en proeven.

Kruidenplant
Hero/teaser beeld
DSC_3933.jpg
Waar
Korftlaan 6, 2616 LJ Delft
Meer informatie
Openingstijden:
Dinsdag t/m vrijdag van 10.00 – 17.00 uur en op zondag van 13.00 – 17.00 uur
Telefoonnummer:
015-3649238
Website:
www.papaverdelft.nl