Hoeve Biesland

Hoeve Biesland dé biodynamische boerderij van de randstad. Ze zorgen voor verschillende natuurgebieden in Buytenhout en maken mooie producten van eigen bodem.

Bij Hoeve Biesland geloven ze in boeren in balans met de natuur. Met hun vee zorgen ze ervoor dat de natuurgebieden in Buytenhout op een natuurlijke manier worden begraasd en bemest. Dat levert een gezonde bodem met minder kansen voor onkruid op, waardoor het Buytenhout een steeds beter thuis wordt voor weidevogels en een grotere diversiteit planten.

Op de boerderij zelf worden producten gemaakt van eigen bodem. Met een slagerij, bakkerij, moestuin en binnenkort een eigen zuivellokaal kan Hoeve Biesland veel van haar eigen grondstoffen en die van bevriende boeren omzetten in mooie producten. Die zijn te koop in De Winkel op het terrein, een gezellig winkeltje met een verassend groot assortiment. Je kan er weekboodschappen doen, maar ook een lekker croissantje en een cappuccino met rauwe melk halen.

‘Ik vind het belangrijk om lokaal producten te verkopen. Mensen moeten kunnen zien waar hun eten vandaan komt. Waar de koeien lopen, de boerenkool groeit en het brood gebakken wordt. Dat is de kracht van Hoeve Biesland, we zijn een schakel tussen de natuur en de lokale gemeenschap.’
Linda Duijndam
Je bent van maandag t/m zaterdag van harte welkom om te zien wat er allemaal groeit en bloeit op Hoeve Biesland. Elke eerste zaterdag van de maand is er om 14.00 het boerenspreekuur, waar je Jan Duijndam het hemd van het lijf kan vragen. Hij legt je graag uit waarom we een koploper zijn van de innovatieve landbouw, of waarom we geen last hebben van het stikstofdebat. Volg het dagelijkse leven op de boerderij via @hoevebiesland op Instagram en bezoek onze website voor meer informatie.

Waar
Bieslandseweg 1, 2646 BM Delfgauw

Meer informatie
Openingstijden Weilandwinkel:
Ma t/m vrij : 10:00 – 17:00
Za: 09:00 – 17:00
Zo: Gesloten
Telefoonnummer:
(015) 2125634
Website:
www.hoevebiesland.nl