Kindertuinen – Sleutelbloem

Tuinieren doe je met je hoofd, hart en handen. Wat een geweldige belevenis om samen met andere kinderen het volledige proces van zaaien tot oogsten tot een smakelijk einde te brengen. Die zelfgekweekte wortel en radijs wil je natuurlijk graag proeven. Geen betere plek dan een moestuin om die ontdekkingstocht te starten.

Je maakt kennis met de natuur en met ons voedsel. Je leert stapsgewijs en heel praktisch dat een tuin niet zo maar een bak aarde is met wat mooie planten erin, maar een levend geheel. Dat alle beestjes en plantjes met elkaar samenwerken om ons voedsel te laten groeien. Zonder regenwormen geen losse grond waar de plantenwortels zo van houden en zonder bijen geen pompoen!

Naast natuureducatie organiseren we nog veel meer leuke activiteiten, zoals bijvoorbeeld, kruidenboter maken, pizza bakken en een lampionnen tocht als afsluiting van het seizoen.

Genoeg voor onvergetelijke middagen op de tuin vanaf 6 april tot november (1,5 uur per week).

Deze kindertuin ligt in de Delftse Hout aan het Linnaeuspad, achter het Natuur- en Milieucentrum “de Papaver”, samen met de Vogel- en Egelopvang en de Natuurwacht.

Adres: Linnaeuspad 3-a, 2616 LT Delft

Openingstijden:
Voor kinderen ma, di en do: 15:30-17.00 uur. (start op dinsdag 6 april)
Familietuinieren: ma, di en do: 14.00-17.00 uur (in overleg op andere dagen, indien mogelijk)

Telefoonnummer: 06-12952348
Voor meer informatie kun je terecht op de website.