Buytenhout in winterse sferen

Door de lens van fotograaf Roel maken we kennis met de natuur van Buytenhout in de verschillende jaargetijden. In dit verhaal brengt hij ons de charme van de winter.

1. Weerspieging in het water. Windkracht 0 betekent dat de bomen en het riet worden weerspiegeld in het water.

Wandelen en/of fietsen in natuurgebied Buytenhout betekent onlosmakelijk kennismaken met de natuur van dit mooie gebied. Bijna wekelijks ga ik op stap met mijn camera om de natuur om ons heen vast te leggen. Veelal in de ochtend of eind van de middag. Op die momenten is namelijk het licht om te fotograferen het meest inspirerend; de natuur wordt dan prachtig in het ‘zonnetje’ gezet. Maar ook een mistige koude ochtend resulteert in prachtige plaatjes.

3. Groenzoom in de mist. Deze foto is van het Kooikerpad. Dit pad loopt dwars door de Groenzoom heen.

Ik fotografeer al mijn hele leven en ik heb me gespecialiseerd in en toegespitst op landschaps-en natuurfotografie. Er is zoveel mooie natuur in Nederland en die leg ik graag vast een op een foto die vooral sfeer uitstraalt. Tenslotte bepaalt de sfeer van het moment de herinnering (foto) die je vastlegt. Een prachtige hobby die ik graag met jullie deel door middel van een aantal foto’s genomen in natuurgebied Buytenhout.

4. Mist in de Groenzoom gezien vanaf het Tureluurpad.

5. Zwaan zwemmend in de Groenzoom op een mistige ochtend gefotografeerd vanaf het Tolhekpad.

Elk jaargetijde heeft z’n charme. Graag laat ik jullie kennismaken met de natuur van Buytenhout door de jaargetijden heen. Deze keer de winter. Deze foto’s zijn genomen in de maanden november en december 2021. De natuur is dan tot rust gekomen maar de landschappen tonen zoveel magische uitstraling.

6. Blauwe reiger. Die kom je in Buytenhout veel tegen. Een echte vis-en kikker eter. Deze reiger stond geduldig te wachten langs de Rijskade.

7. De ijsbaan bij de molen in Nootdorp is gereed om de ‘vorst’ te ontvangen. Mooie spiegeling van de molen en de rest er omheen in het water.

Ga op pad en neem je camera of telefoon mee en leg vast wat je de moeite waard vindt. Niet alles willen fotograferen, maar leg vooral vast wat je aanspreekt en wat voor jou een mooie sfeer weergeeft. Dat zijn de momenten dat je fotografeert.

8. Zonsondergang gefotografeerd vanaf de kant van het restaurant. Prachtig licht deze avond en geen zuchtje wind.

9. De grote kerk van Delft gefotografeerd vanuit het wandelbos bij de Laakweg.

In april maak ik een nieuwe serie foto’s en dan leg ik de techniek van fotograferen in Buytenhout uit. Tot die tijd wens ik je veel plezier met het vastleggen van de charmes van de winter met hopelijk nog wat sneeuw in het verschiet.

10. Wandelaars met hondje op pad met prachtig uitzicht op de oude kerk van Delft.

11. Vrouw aan het fotograferen vanaf het bruggetje bij de Noordkade en Balijpad.

12. Prachtige rij bomen langs het Floriadepad in het Balijbos.

13. Zonsondergang gefotografeerd van het ‘blauwe bruggetje’ bij het Kwakelpad.