Onderneming in het zonnetje: lunchroom De Balije Tuin

Buiten zijn en buiten genieten, dat kan bij de Balije Tuin. We spraken ondernemer Eveline de Bruijn over haar lunchroom in Nootdorp, midden in het groen.

Hoe is het idee voor de Balije Tuin ontstaan? 

Het verhaal begon in 2020. Ik had toen mijn eigen reisbureau, maar goed corona was er en mensen reisden niet meer dus ik had vrij weinig te doen. Toen ben ik in de horeca gaan werken om lekker bezig te zijn. Mijn man en ik hadden altijd al de wens om samen iets te gaan doen en het leek ons gaaf om samen een horecagelegenheid op te zetten.

Onze ouders komen uit Nootdorp, er wonen nog een hoop ooms en tantes in de buurt hier. Het gebouw waren we al mee bekend, vroeger zat hier de Brede Hoek. De ligging is fantastisch, midden in het groen.

In April 2021 zijn we open gegaan, dat was tijdens de lock down dus we deden alleen take-away. Eigenlijk was dat wel fijn voor ons, konden we rustig opstarten en elkaar leren kennen. Toen met Hemelvaart en Moederdag scheen de zon en hadden we het gelijk hartstikke druk. Mensen uit de omgeving weten ons goed te vinden en maken veel mond op mond reclame, erg leuk!

Waar kunnen mensen voor bij jullie terecht? 

We zijn van 10u in de ochtend tot 18u in de avond open. Dus mensen kunnen bij ons terecht voor ontbijt, denk aan croissantjes en american pancakes en uiteraard voor de lunch en borrel. Daarnaast hebben high-tea, high-wining en high-beer voor in middag. En dan hebben we geen avondeten, misschien komt dat nog, voor nu is dit wel even goed.

Hoe is het om te ondernemen in Buytenhout?

Erg leuk, want mensen zijn er lekker op uit. Ze zijn aan het fietsen, wandelen of skeeleren of ze komen zelfs met paarden langs. Het is hier gezellig en de mensen zijn blij. Onze slogan is dan ook buiten zijn, buiten genieten. Als je bij ons bent voelt het alsof je lekker buiten in de tuin zit. Binnen heb je bij ons ook de sfeer van buiten door de vele natuurlijke materialen en kleuren.

“Goh is het kippendij of kippenpoot, waar is het van gemaakt?” Erg leuk om dan te zeggen dat het helemaal vegetarisch is.
Eveline de Bruijn

Wat is jullie signature dish? 

We hebben heel veel vegetarisch op de kaart, mijn man en ik zijn beide vegetarisch. We willen graag de nadruk erop hebben zonder dat het helemaal vegetarisch hoeft te zijn. Ons signature broodje is toch wel carpaccio, die halen wij uit Friesland. Mijn favoriet is het broodje pittige kipstukjes, daar zit kip op van de Vegetarische Slager. Niet iedereen beseft dat, dat geeft leuke reacties. Laatst vroeg iemand nog “Goh is het kippendij of kippenpoot, waar is het van gemaakt?” Erg leuk om dan te zeggen dat het helemaal vegetarisch is.

We nemen veel af bij Hoeve Biesland. Er lopen daar nu tweehonderd kipjes rond die van ons zijn. De eieren gebruiken we hier in de keuken. We gaan de komende tijd ook meer halen bij de lokale tuinders hier.

Soms lijkt het alsof je in het buitenland bent in een prachtig natuurgebied en dan zie je opeens de skyline van Rotterdam of Delft.
Eveline de Bruijn

Wat vind je zelf leuk om te doen of te bezoeken in Buytenhout? 

Het Balijbos hier vlakbij vind ik zelf heel mooi. Het stuk helemaal naar Zoetermeer fietsen vind ik een fantastich mooi rondje. Het nieuw aangelegde stuk Laakbos.. het is nog in aangroei maar dat dat is ook leuk. Dan heb je nog het oudere bos richting Pijnacker en richting Delft het Oude Biesland! Het is vooral de diversiteit hier wat het zo tof maakt. Soms lijkt het alsof je in het buitenland bent in een prachtig natuurgebied en dan zie je  opeens de skyline van Rotterdam of Delft.

Klik hier voor meer informatie over de locatie en openingstijden.