Rondje door het Krekengebied

Nathalie is dol op verstopte mooie plekjes en laat jullie via haar blogs graag kennis maken met deze voor velen onontdekte pareltjes. Ze wandelt regelmatig met haar hondje May door Buytenhout, ditmaal bezoekt zij het Krekengebied.

In dit prachtige stukje van het Bieslandse Bos maken May en ik vandaag een mooie wandeling die ik graag met jullie deel. Voor de gezelligheid gaan vriendin Ellen en haar hond Boris ook mee. Tip: neem je verrekijker mee voor dit rondje!

We beginnen bij Café du Midi, waar we een fijn plekje buiten in de schaduw vinden en bestellen koffie met gebak voor ons en water voor de honden. Zittend op het terras met uitzicht op de dierenweide lijkt het wel of we in het buitenland zitten. De sfeer is er ontspannen, en ondanks de drukte blijft het personeel vriendelijk en straalt plezier in het werk uit. Een goed begin!

Net naast de ingang van het café bevind zich de parkeerplaats van Staatsbosbeheer. Hier staat naast de picknickbank een groot informatiebord over de omgeving. In het gebied zelf staat nog een informatiebord met meer specifieke info over het dierenleven en de geschiedenis van het Krekengebied.

We gaan door het hekje en nemen het wandelpad naar rechts, het bosje in. In het Krekengebied zijn honden aangelijnd toegestaan. We nemen het buitenste pad waar we rechts grasland zien en links een prachtig uitzicht over het veel lager gelegen natte (moeras) gedeelte. Wandelend langs vlierbloesemstruiken in volle bloei lopen we in volkomen stilte. Even verderop is een klein wit huisje in de polder te zien, dit is het voormalige Putgemaal, thans verblijfplaats voor vleermuizen. Het pad loopt nu naar beneden, op het niveau van de kreken. Hier vinden vele vogels als lepelaar, smienten, slobeenden en zomertalingen en kleine zangvogels hun plekje.

We komen uit op een lang, recht pad waar we linksaf gaan om terug te keren richting het startpunt. Aan het einde rechtsaf en dan over het bruggetje het pad volgen. Nu hebben we de dijk aan de rechterhand, waar vee van Hoeve Biesland graast. Het laatste stukje steken we de dijk over via de klaphekjes om op het Virulypad linksaf te slaan richting Klein Delfgauw. Het zicht op Delft met de kerktorens is magisch en een foto waard. Aan het eind links om weer bij het parkeerterrein te komen.

Deze wandeling is heel goed uit te breiden door via het Bieslandse Bos en het Balijbos in Zoetermeer uit te komen. Staatsbosbeheer heeft een mooie folder met wandelroutes door dit gebied.