Wandelen, fietsen en kamperen in Delftse Hout, Buytenhout

Aan de rand van Delft gelegen in Buytenhout vind je Vakantiepark Delftse Hout. Een camping met voor ieder wat wils, leuke natuurhuisjes, luxe lofts en kampeerplekken. Onze blogger Marjolein verblijft twee nachten in de grashut en gaat op verkenning in Delftse Hout.

Knusse huisjes en luxe lofts – Vakantiepark Delftse Hout

Vakantiepark Delftse Hout staat vol verschillende leuke huisjes waar je in kunt overnachten: de houten iglo’s bijvoorbeeld, camping lodges, een grasdak bungalow en verschillende veranda chalets. Je kunt er natuurlijk ook met je tent of je camper terecht.

Ik logeer in de grashut, een schattig blauw huisje helemaal achterin het park. Het huisje kijkt mooi uit op de Grote Plas, een plek waar je fijn kunt zwemmen in de zomer en waar je zelfs kunt surfen! De grashut wordt regelmatig bezocht door pimpelmeesjes en bij aankomst word ik zelfs verwelkomd door een grote bonte specht.

“De grashut wordt regelmatig bezocht door pimpelmeesjes en bij aankomst word ik zelfs verwelkomd door een grote bonte specht.”

Wandelen in Delftse Hout

Ik begin de dag met een wandeling door natuur en recreatiegebeid Delfse hout. Vanaf de camping wandel ik zo een mooi stuk bos in. Ik neem ook even een kijkje in de naastgelegen volkstuinvereniging, daar is altijd een bijzondere diversiteit te vinden aan planten en dieren.

Knus lunchen aan het water

Iets verderop met een prachtig terras aan het water vind ik restaurant Knus. Omdat het een wat regenachtige dag is geniet ik binnen, knus bij de openhaard van een boerentosti.

Er liggen waterfietsen aan de steiger bij het terras, ik kan me de gezellige waterpret die hier in de zomer moet plaats vinden helemaal voorstellen.

Avontuurlijk speelbos

Nadat ik een leuk wandelpaadje langs het water ben afgelopen met fotogenieke bruggetjes en treurwilgen kom ik uit bij het Bieslandse bos. Voor de avontuurlijke kinderen en ouderen bevindt zich daar het speelbos! Via boomstammen over de sloot betreed je het gebied. Er zijn verschillende fantasie-prikkelende speeltoestellen te vinden en er is enorm veel ruimte om op avontuur te gaan in de natuur.

Biertjes drinken bij Café du Midi

Vakantiepark Delftse Hout heeft een eigen brasserie deze is geopend op vrijdag t/m zondag. Ook is er een snackbar aan het einde van de straat en zit het nabijgelegen Delft natuurlijk vol leuke eettentjes. Minder dan 10 minuten fietsen en je zit in het hart van het pittoreske en historische Delft. Maar voor de Buytenhoutse plattelandservaring zit je helemaal goed bij Café du Midi, vlakbij de camping. Je kunt hier heel de dag lekker eten en ook s’avonds nog bourgondische biertjes drinken.

Bezoek de buren: Stadboerderij Buytenleeft.

De volgende dag ga ik langs bij de verschillende leuke buren van Vakantiepark Delftse Hout. Er is ontzettend veel te ontdekken in de omliggende vierkante kilometer! Direct naast de camping bevindt zich Stadsboerderij Buytenhout. Een gezellige kinderboerderij met verschillende horecagelegenheden en ook een grote waterspeeltuin!

Kruidentuin van de Papaver

Daar tegenover vind je duurzaamheidscentrum de Papaver, hier kun je terecht voor leuke educatieve natuur-activiteiten én kun je leuke planten, boekjes en andere spulletjes kopen. Ook heeft de papaver een rijke kruidentuin met bij sommige planten uitleg over bijvoorbeeld de medicinale werking ervan. Zeker even een bezoekje waard!

Wandelen in de Heemtuin-Delft

Vanaf de Papaver wandel je zo de Arboretum Heemtuin-Delft in. Dit park is een levende encyclopedie met planten en struiken van over heel de wereld maar ook inheemse pareltjes van hier. Een plek voor bezinning en rust!

S’avonds weer terug in de grashut kook ik een maaltijd in het bijgebouwtje en ga ik lekker vroeg naar bed. Het tikken van de regen op het dak klinkt gemoedelijk en onder andere vanwege de frisse lucht word ik de volgende dag weer heerlijk uitgeslapen wakker.

Vakantie in Buytenhout

Buytenhout is een prachtig groot aaneengesloten natuur- en recreatiegebied tussen Delft, Zoetermeer en Pijnacker-Nootdorp en Delftse Hout is hier slechts een onderdeel van. Vogelaars zullen een bezoek aan de Nieuwe Driemanspolder enorm kunnen waarderen, 30 minuten op de fiets vanaf de camping. Maar ook kun je heerlijk wandelen rond de Dobbeplas of daarachter in de Balij, een gevarieerd natuur en recreatiegebied. Huur een fiets op de camping en heel Buytenhout ligt aan je voeten om te ontdekken!