Marike nodigt je uit om mee te wandelen

Al twee jaar is Marike (@marikewandelt) vrijwilliger bij Gezond Natuur Wandelen, elke week lopen ze samen een rondje door de Delftse Hout. En iedereen is uitgenodigd om een keertje mee te wandelen.

“Ik vind het leuk dat de groep bestaat uit jonge en oude mensen, deelnemers die al jaren meedoen en mensen die af en toe eens komen meewandelen.” vertelt Marike enthousiast. “Een praatje maken is gezellig, maar is zeker geen verplichting. We wandelen in een rustig tempo en stoppen af en toe om naar iets te kijken in de natuur.”

“Wat ook altijd erg leuk is, er is altijd iets bijzonders te zien onderweg.” vertelt Marike. “De ene keer gaat er ineens een specht vlak boven ons hoofd keihard roffelen, horen we de eerste Tjiftjaf van het seizoen, nemen we een kijkje bij de lepelaars (en proberen we daarna weer door te lopen, want daar kan je natuurlijk wel blijven kijken).”

“We hebben ook wel eens met elkaar alle streeknamen van fluitenkruid verzameld (Hollands kant, pijpekruid, roetetoet en nog veel meer) en in het najaar paddestoelen bekeken. We verzinnen elke keer weer een andere route en komen na een uurtje weer terug bij de Papaver. Wie wil kan een kopje koffie of thee drinken als afsluiting.”

Marike vertelt verder dat ze in het voorjaar een keer extra gewandeld hebben onder begeleiding van een IVN-natuurgids in het Arboretum-Heempark. “Veel nieuws geleerd over alles wat groeit en bloeit in heemtuin. Vanaf september willen we vaker zo’n themawandeling organiseren.”

Wil je net zoals Marike en anderen meer bewegen en dan liefst in de natuur? Dan is Gezond Natuur Wandelen misschien iets voor jou. Iedere eerste donderdag van de maand loopt een enthousiaste groep mensen een gemoedelijk rondje door het Delftse Hout. Gezellig en Gratis!  Je hoeft je niet op te geven van te voren en het Leuke is dat de wandelingen ook in de zomervakantie doorgaan.

Wandel gerust een keertje mee!

De eerstvolgende is wandeling is:
– donderdag 4 augustus,
– Vertrekpunt bij Natuurcentrum De Papaver aan de Korftlaan te Delft
– Van 10.30-11.30 uur.